14 Kasım 2012 Çarşamba

Askerin düşmanına istemeden fayda sağlaması?

Merhaba sevgili kardeşlerim;
      Bugünkü yazımızda sizlere bir akıl, bir öğüt niteliğinde olacak vahim bir durum hakkında bilgi vermeyi amaçladım. Dilim sürçer kişiliğinize zarar verici bir terim kullanmış olursam eğer şimdiden affola..

    Gelelim konumuza,
kaçakçılık ve bunların basında gelen sigaralar.. bu konu Türkiye'nin heryerindeki dostlar için geçerlidir. Ancak konu akışı olarak Bitlis ili Tatvan ilçesinde askerlik yapacak olan kardeşlerimizi esas alan bir sayfada oldugunuz için konuya Tatvan açısından yaklaşacağım, aranızda sigara kullanan tiryakilerin bir süre sonra hesap kitap tutturamayıp para yetiştiremeyip kaçak sigaraya yöneleceğini adım gibi biliyorum. Çünkü bu gözle görülen bir durumdur, arkadas ne yapıyor; gidip tekel ürünü olan sigarayı kullana kullana parayı yetiştiremiyor ve 250 lira cep harçlığı aldıgı birliğinde evden eş dosttanda para istiyor. Bakıyor hala olmuyor gidip daha ucuz yollu olan kaçak sigara kullanmaya baslıyor ve hem cebine, sağlığına ve baska sartlarda askerlik yapan kardeşlerine analara, babalara yazık ediyor. Terörle mücadele ve vatan savunması için bulundugunuz noktada düşmana mermi parası kazandırmak acizliğin zavallılığın ta kendisidir! bakın Osmaniye emniyet müdürlüğü durumu reklam panolarında nasıl özetlemiş.
içtiğiniz her sigara size mermi olarak dönüyor bu apaçık ortada bir konudur. Lütfen daha dikkatli olun sigarayı ya bırakın yada bambaska zarar doğurucu işlere alet olmayın. Bakın bir baska fotoğrafta Elazığ'lı kardeşlerimizin facebook sayfalarından paylaştıkları bir iletide durum nasıl anlatılıyor.
evet kardeşlerim. içecek zorunda oldugunuz baslıca sigara örneği budur. Lanet olasıcaların geçim kaynağı prestige marka sigaralar ve bunların bile kendi içinde sahtelerinin oldugunu göreceksiniz. Aklınıza gelen her marka sigarayı kaçakçılık yoluyla sokak aralarına açtıkları tezgahlarda sattıklarını göreceksiniz. Almayın Aldırmayın.. içenleri uyarın. örgüte kazanç sağlayan bu alışverişlerden uzak durun ve kar elde etme amacını kendinizden uzak tutun allah korusun girdiğiniz kul hakkını asla ve asla ödeyemezsiniz. 
10. Motorlu piyade tugayi olarak basta siz ve sonrasında diğer arkaslarınızı uyararak bu kazançların önüne bir şekilde geçebilir. Silah sıkmadan vatanı korumus kollamış olabilirsiniz..

1 yorum:

  1. bende askerliğini tatvanda yapmış birisi olarak anlattıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. o cadde üstündeki satıcılar.. kaçak yollarla yine o sigaraları kışla içine sokup el altından satanlar hep para için uğraştıkları için terör örgütüne olan desteği göremiyolardı. bu yazıyla birazda olsa büyük bir önlem çabasında bulunmuşsunuz. sizi takdir ediyorum.

    YanıtlaSil