3 Kasım 2012 Cumartesi

Birliğinize giderken ve birazda sonrası


      Birliğinize giderken içinde bulundugunuz mevsimin sartlarını gözetin, demek istediğim şey aslında yanınızda fazlasıyla eşya götürmeyin kışın basında giderken kısa kollu kamuflaj gömleği yada yazlık botlarınızı tasımanın hiçbir anlamı yok. Sonradan kargo yoluyla yada izin gidiş dönüşlerinde yanınızda getirin, çünkü usta birliklerinde üst tertip bazı kendini bilmezlerin çirkin davranıslarıyla malesef karsı karsıya kalacaksınız. Bu davranısın adı tahmin ettiğiniz gibi hırsızlık olacak ve sizin ruhunuz duymadan çantalarınızdan eşyalarınız deforme olmus eskileriyle yer değiştirecek yada tamamen boşaltılacak..


      Korkmayın sakın herkes yada her birlikte böyle şeyler olacak değil tabiki ama bu genellemeye her noktayı almak gerekiyor:) ktm ile yolculugun Uzun ve yorucu olacagı düşünüldüğünde ağır yükten uzak durmakta mantıklı görünüyor zaten.. Tatvan Askeri hastane, Tatvan ilçe jandarma, Tatvan askerlik şubesi, Tatvan ordu evi ve Tatvan 10. motorlu piyade tugayi askerleri ortak olarak tatvan ilçesi tugay'a bağlı komutan yardımcılığı kışlasına iniş yapacaklar. Oradan bağlı oldukları birliklere gönderileceklerdir.

       Tugay kadrosundaki asker arkadasların 2 farklı ana yerleri olacak, bunlar Tugay karargah bölüğüne katılacak olanlar ve komutan yardımcılığı kışlasında kalacak olanlardır.
          Aşağıdaki fotoğraf ilçe merkezinden bitlis merkez yönüne giden istikametteki yol tabelasıdir. Komutan yardımcılıgı askerlerimiz ahlat-erciş-iran yönünde devam edecekler.

                  10. motorlu piyade tugayi tugay karargah bölüğü askerleri için anlatıyorum, ilçe merkezindeki kışlada görevlerine devam edecekler. İzin belgelerinizde 10. motorlu piyade tugayi  ifadesinden baska açıklayıcı birşey göremeyeceksiniz. Bu sizin herhangi bir tabura dahil olmadıgınızın göstergesidir. Eğer olurda kendi basınıza ailenizle gitmek yolunu seçerseniz(önerilmiyor!) hiç baska yerlerde aramadan ilçe merkezine doğru yönelin ve carrefour yaşam alışveriş merkezi karsısındaki Şht. Yzb. Necdi Şentürk kışlasına yol alın nizamiyedeki görevliler sizlere yardımcı olacaklardır.

      Yeni düzenlemeyle komutan yardımcılığı ifadesi gören arkadaslar ise ilçe merkezi dısında olan Van gölüne sıfır, Erciş yolu üzerindeki Sorgun kışlasında görevlerine devam edeceklerdir ve burada olacak arkadaslar tabur ve taburların bölüklerine dağtılacaklardır. Taburların görev durumlarına göre kimi arkadaslar üs bölgelerine görevlendirilecek kimileri ise müfreze olarak Sorgun kıslasında kalacaklardır. Yenice, cevizyatağı, karınca, yolalan bazı üs bölgeleridir.

5 yorum:

  1. 89/3 FOTO :

    Kardeşim güzel düşünmüşsün ellerine sağlık . Hem yardımcı hem de anı tazeleme olmuş . İnan yazılarını okurken o anı yeniden yaşıyor gibi oldum . Burdan şunu da söyleyim size arkadaşlar . Tatvan da piyade olmayın lojistik de kalın ya da muhabere de olun en güzel yer burası . Aman ha uyarmadı demeyin :)

    YanıtlaSil
  2. van erciş 10. piyade tugayı duruyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orda mi yaptın kardeş ercişden bilgi versen

      Sil
  3. duruo Allah kahretmesin duruo

    YanıtlaSil