12 Kasım 2012 Pazartesi

Hangi bankadan hesap kartı alınmalı ? Param elime nasıl ulaşır ?

Sevgili kardeşlerim 10. motorlu piyade tugayi yolculugunuzda sizlere acemi er eğitim birliklerinden hesap kartı verilmiş olabilir, bu hesap kartlarıyla gideceğiniz birliklerde nakit para kullanmadan alışveriş yapabilmeniz ve satışların adaletli olması hedeflenmiştir. Ancak 10 motorlu piyade tugayi kantinlerinde sadece T.C Ziraat Bankası hesap kartları geçerlidir. Bunun için birliklerinizden verilecek kartların sizlerin ne kadar faydasına olacağını kestirebilmek size kalıyor.


Örnek verecek olursak 40. piyade alayı iç güvenlik eğitim ve tatbikat merkezi'nde acemiliklerini yapan arkadaslara ziraat bankası hesap kartı verilmiş olabilir. Çünkü biz 1991/2 tertipler oradan kartlarımızı edindik hemde hiçbir ekstra basvuru işlemi yapmadan ve bu kartlar bizim gerçekten çok işimize yaradı.. sizinde bunları kullanmanızı öneririm çünkü hesap kartı olarak hertürlü şartlarda kolaylık sağlanmış en önemliside ailenizin hesabınıza para yatırırken şube sıkıntısı çekmeyecek ve para kesintisi yasamayacak olmasıdır, kartların size Isparta şubesinden verilmiş olması birşey değiştirmiyor. herhangi biri, herhangi bir şehrin, rasgele bir şubesinden hesabınıza komisyonsuz para yatırabilecektir.

Komutan yardımcılığı kışlasında olacak olan arkadaslar için bu kartı kullanmak şart gibi birşey desek abartmış olmayız çünkü içeride sadece ziraat bankası atm'si var. Merkez kantinin bulundugu noktada mehmetçik parkı sınırları içerisinde olan atm'den hertürlü işleminizi halledebilirsiniz. Karargah bölüğü askerleri kardeşlerimiz ise komutan yardımcılığı kışlasındaki arkadaslardan biraz daha sanslı olarak ilçe merkezinde olacakları için çarşı izinlerinde istedikleri bankadan faydalanabileceklerdir çünkü mevcut tek cadde üzerinde bilinen tüm bankalar vardır ama siz yinede aman aman avantajlı duruma düşeceğiniz bir hesap kartı kullanmıyor iseniz ziraatten vazgeçmeyin derim. Ayrıca bulunacağınız Tugay İç Güvenlik tugayıdır. Buda sizin her ay 250 TL gibi Er ve operasyon tazminat parası toplamı alacagınızı gösterir. Bu rakama belirli aralıklarla zamlarda gelmektedir. 250 TL'lik rakam Çavuş rütbesi taşıyan arkadaslar için geçerli olacaktır. Onbaşı'lar 5 lira daha az 245- Er'ler ise 240 lira gibi bir rakamı her ay harclık olarak alabileceklerdir. Yine hesap kartlarınıza yatırılacak olan bu parayı iyi değerlendirmenizde fayda var.

bu yazı, ihtiyacınız olacak olan parayı hangi kolaylıklarda elinize geçirip kullanabileceğiniz ve önerilerde bulunmak amacıyla yazılmış faydalı olması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder