23 Aralık 2012 Pazar

Tatvan'da ne yapabilirim.. ?

sevgili kardeşler..  olurda ailenizle giderseniz orada birliğe teslim olana kadar neler yapabileceğinize dair kısacık bir yazıyı sizlere aktarmak istedim.


   zaten Tatvan tek bir ana cadde üzerinde kuruludur. Bu caddede carrefour yaşam AVM , Tatvan Center gibi alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Çeşitli içeriklerin sunuldugu pasajlar, merkez camii, PTT ve bütün bankalar bu cadde üzerindedir.


saydıgım yerlerle ilgili herhangi bir işiniz olursa eğer pek sıkıntı çekmeden cadde üzerinde birilerine danısarak gitmek istediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Olurda kahvaltı yapmak istersiniz size askerin çarşıda vazgeçilmezi menemen salonlarını önerebilirim. 5 Tl gibi bir ücreti vardı bizim zamanımızda şimdi artmış olabilir bilgim yok, Duble çay ile istediğiniz çeşitte menemen yemek gayet güzel oluyor :) Tatvana özgü peynirler, bal, kaymak ve klasik Türk mutfagı kahvaltısıda yapmak mümkün..
      Bizler genelde Ptt şubesinin sağ tarafından göl'e doğru inen sokağa girince sağ tarafta kalan 2 salondan herhangi birini tercih ediyorduk oraları tanımıştık çünkü iyi geliyordu bize..

      sonrasında zaman geçirmek isterseniz Carrefour'a uğrayabilirsiniz. Yine kısıtlı kalmamışlar çeşitli markaların ürünlerine burada ulaşabilirsiniz. Yalnız her marka yok bilginize :) gerçekten çok tuhaf gelecek olan bu duruma her çarsıda veryansın edebilirsiniz o yüzden aklınızda olan bir ürün yada kullanıslı bir ihtiyacınız varsa ve bunu birliğinizde bulundurmak sıkıntılı olmayacaksa kendi memleketinizde alıp yanınızda götürmenizde fayda var :) Sinema salonuda bulunan alışveriş merkezinde yemek içmekten yana sıkıntı yok. tabi bilinen markalardan uzak tamamen kopyacı işletmelerin etkisi altında hizmet satın almak zorunda kalacaksınız ama yapacak birşey yok idare etmelisiniz çünkü bir süre sonra bunlar size çok kıymetli gelecek :) merkezin en alt katıda carrefour'un normal market kısmıdır. zaten Tugay karargah askeri kardeşlerimiz için orası bambaska bir anlam kazanacak hergün nöbetlerinizde orayı izlemek zorunda kalacaksınız ama fazla dalmayın malesef düşman karsınızda elini kolunu sallayarak geziyor olacak ! bu gerçek malesef kendinizi iyi koruyun şehir merkezi gibi olması.. göldeki feribotun kornasının size istanbulu hatırlatıp aklınızı baska yerlere götürmesine musade etmeyin derim !


  Durup durup kısa kısa bir ordan bir burdan bazı şeylerden bahsediyorum yazılarımı yayınlamak karmasık bir sıra almış olabilir ama mağdur görün bende çalışıyorum vakit ayıramıyorum hemen doğaçlama 5dk'da aktarıyorum aklıma gelenleri buraya.. amacım sizlere yardımcı olabilmek, insallah basarabiliyorumdur. Sizinde aklınıza takılan konular varsa mail atabilir yada yorum kısmından soru olarak iletebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder